Joachim Eijlander

Vrijdag 14 september 20:15

Voor iedere cellist vormen de suites van Bach zo ongeveer de heilige graal. Zo ook voor Joachim Eijlander die al van jonge leeftijd het ideaal had deze kleurrijke, intelligente, prachtige stukken ooit allemaal te spelen. Dat is hem gelukt, en hij heeft ze zelfs alle 6 kunnen opnemen op een veel geprezen CD. Voor ons komt Joachim er drie laten horen.

Maris Kwartet

Vrijdag 12 oktober 20:15

Een kwartet dat al haast 20 jaar actief is in het genre en keer op keer weet te verrassen met originele programmering, zoals met hun unieke cd met werken van de Finse componist Marttinen en de cd met werken van Korngold, Prokofiew en Sjostakovitch.

Ursula Dütschler

Vrijdag 9 november 20:15

Heel Chanteloup zal op Kerstavond met mij dineren … Ik wil een prettige avond voorbereiden, … en ik heb al een afspraak gemaakt met Balbastre, die een lange kerstsuite zal spelen op zijn fortepiano.’
Dit schreef de markies van Deffand in 1744 aan Voltaire. Hoe ver was de nederige organist uit Dijon gekomen sinds hij in 1750 in Parijs was gearriveerd!
 

Belinfante Kwartet

Vrijdag 7 december 20:15

Het Belinfante Kwartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden zijn Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop and Pau Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonia en Nederland.

La Primavera

Vrijdag 11 januari 20:15

 

Renaissance- en barokensemble La Primavera brengt al bijna 25 jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande concerten in binnen- en buitenland.

Bernd Brackman

Vrijdag 8 februari 20:15

Bernd Brackman is natuurlijk geen onbekende in het stadhuis: vermaard pianist, bekend om zijn tomeloze inzet voor muziek van waarde. Geen zee gaat hem te hoog, altijd op zoek naar de essentie van de muziek in de uitvoering en ìn het moment. Messiaen, Rachmaninov, Beethoven, Chopin, Skrjabin, Debussy, Ravel. 

Kurt Bertels & Bert Koch

Vrijdag 8 maart 20:15

Kurt Bertels (saxofoon) en Bert Koch (piano) hebben vorig jaar in het Kugoni-trio met veel succes opgetreden in een Stad-Huisconcert. Als vertolkers en ambassadeurs van onbekende Vlaamse componisten hebben ze een onvergetelijke indruk gemaakt. Zoveel passie en creativiteit hoor je niet zo vaak. Het is geen wonder dat ze in eigen land al vele malen gelauwerd zijn! 

Ottorino String Quartet

Vrijdag 12 april 20:15

Het Ottorino String Quartet bestaat uit de gepassioneerde kwartetspelers Quirine van Hoek en Anna Steenhuis (viool), Prunella Pacey (altviool) en Douw Fonda (cello). 

Florestan Ensemble

Vrijdag 10 mei 20:15

Het FLORESTAN ENSEMBLE bestaat uit Yuqi Han (piano), Lev Bogino (eerste viool), Saskia Frijns (tweede viool), Madi Luimstra (altviool) en Jorge Gresa (cello).

Free Joomla templates by Ltheme