Joachim Eijlander

Vrijdag 14 september 20:15

Voor iedere cellist vormen de suites van Bach zo ongeveer de heilige graal. Zo ook voor Joachim Eijlander die al van jonge leeftijd het ideaal had deze kleurrijke, intelligente, prachtige stukken ooit allemaal te spelen. Dat is hem gelukt, en hij heeft ze zelfs alle 6 kunnen opnemen op een veel geprezen CD. Voor ons komt Joachim er drie laten horen.

Lees meer: Joachim Eijlander

Maris Kwartet

Vrijdag 12 oktober 20:15

Een kwartet dat al haast 20 jaar actief is in het genre en keer op keer weet te verrassen met originele programmering, zoals met hun unieke cd met werken van de Finse componist Marttinen en de cd met werken van Korngold, Prokofiew en Sjostakovitch.

Lees meer: Maris Kwartet

Ursula Dütschler

Vrijdag 9 november 20:15

Heel Chanteloup zal op Kerstavond met mij dineren … Ik wil een prettige avond voorbereiden, … en ik heb al een afspraak gemaakt met Balbastre, die een lange kerstsuite zal spelen op zijn fortepiano.’
Dit schreef de markies van Deffand in 1744 aan Voltaire. Hoe ver was de nederige organist uit Dijon gekomen sinds hij in 1750 in Parijs was gearriveerd!
 

Lees meer: Ursula Dütschler

Belinfante Kwartet

Vrijdag 7 december 20:15

Het Belinfante Kwartet is een jong en dynamisch strijkkwartet uit Nederland. De kwartetleden zijn Olivia Doflein, Fiona Robertson, Sophie Vroegop and Pau Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet nadat ze hun studietijd in diverse landen hebben afgerond, waaronder Engeland, Schotland, Catalonia en Nederland.

Lees meer: Belinfante Kwartet

La Primavera

Vrijdag 11 januari 20:15