Emma Roijakkers en Ramon van Engelenhoven

Vrijdag 13 september 20:15

Emma Roijackers (viool) en Ramon van Engelenhoven (piano) komen een recital geven in Weesp: hoe gaaf is dat!

 

Lees meer: Emma Roijakkers en Ramon van Engelenhoven

Duo Ebano

Vrijdag 11 oktober 20:15

Marco Danesi (klarinet) en Paolo Gorini (piano) ontmoetten elkaar aan het conservatorium in Milaan. En later opnieuw maar dan in Amsterdam: ontdekten gelijke interesses en vormden een duo. En wonnen, onder andere, de Storioni Toonzaal prijs in 2017 èn de jong talent prijs èn het Willem II concours voor jonge musici. Bovendien zijn ze nu finalisten voor Dutch Classical Talent 2019/2020 (voorheen "Vriendenkrans" en "Het Debuut", resp.Concertgebouw en Vredenburg nu in nauwe samenwerking met de NPO).

Lees meer: Duo Ebano

Hemenway Ensemble

Vrijdag 15 november 20:15

Een hele bijzonder avond in Weesp: Roberta Alexander en Claron McFadden (sopraan), Nancy Braithwaite (klarinet), Michael Stirling (cello) en Vaughan Schlepp (piano) werpen zich op als ambassadeurs van de Amerikaanse componiste Edith Hemenway. Samen met muziek van land- en generatiegenoot Leonard Bernstein wordt dit een fantastische avond.

Lees meer: Hemenway Ensemble

Eleonore & Ralph

Vrijdag 13 december 20:15

Eleonore Pameijer (fluit) en Ralph Rousseau Meulenbroeks (viola da gamba) ontmoetten elkaar bij een concert in 2012 en een samenwerking bleek onontkoombaar. Bekend van haar interpretaties van moderne klassieke muziek vanuit het Asko-Schönberg-ensemble, vinden Eleonore en Ralph elkaar tussen de renaissance, Barok en de fonkelnieuwe muziek, vaak speciaal voor het duo gecomponeerd.

Lees meer: Eleonore & Ralph

Verso & Fanny

Vrijdag 10 januari 20:15

Een samenwerking van Verso (Matthijs Koene, panfluit en Stefan Gerritsen, gitaar) met vocaliste Fanny Alofs. Blackbird verwijst niet alleen naar het gelijknamige werk van de Nederlandse componist Nico Huijbregts of naar de evergreen van Paul Mc Cartney, maar ook naar de rol van vogels in de loop van de muziekgeschiedenis. 
Fanny Alofs is een veelzijdige vocaliste die naast klassiek ook fantastisch jazz en modern repertoire kan zingen. In Blackbird wordt een brug geslagen tussen geïmproviseerde  muziek, oude muziek, folksongs en hedendaags klassiek.

Lees meer: Verso & Fanny

A La Douzaine

Vrijdag 14 februari 20:15

 

Lees meer: A La Douzaine

Marcel Worms

Vrijdag 13 maart 20:15 & 19:15 !

 Marcel Worms speelt van Johann Sebastiaan Bach het Wohltemperiertes Klavier I. Helemaal, alle 24 Preludes en Fuga's. En voorafgaand aan het concert ook nog een lezing toelichting voor geïnteresseerden ...

Lees meer: Marcel Worms

Nissen, Pacey en Zandvliet

Vrijdag 10 april 20:15

 Ingrid Nissen (hobo), Prunella Pacey (altviool) en Mariken Zandvliet (piano) hebben weer een aantal onbekende pareltjes opgedoken. Romantiek in de beste zin. 

Lees meer: Nissen, Pacey en Zandvliet

Cheng Quartet

Vrijdag 15 mei 20:15

 En de zinderende afsluiting wordt verzorgd door het Cheng Quartet: Hui-Wen Winnie Cheng en Wan-Ru Cheng (viool), Shih-Hsien Sam Tsai (altviool) en Sheng-Chiun Rick Lin (cello). Pas afgestudeerd aan de Strijkkwartet Academie Amsterdam met de kwalificatie Outstanding ...

Lees meer: Cheng Quartet