Het begin

Het begin

Zoals vaak het geval is bij een goed idee: de Weeper Stad-Huisconcerten zijn ontstaan uit een spontaan plan. De gemeente had een klein potje geld over, er was een kleine kring enthousiaste Weespers die een gemis voelden op het gebied van cultuur.

Er werd voorgesteld een concert te organiseren en daarbij gebruik te maken van de burgerzaal van het mooie stadhuis. Dit was zo'n succes, dat een vervolg niet kon uitblijven. En nu zijn we begonnen aan het 35e seizoen!


Een initiatief, nog steeds (vrijwel) zonder subsidie, gedragen door een kleine groep zeer trouwe vrijwilligers. Die er overigens zelf ook iedere keer weer enorm van genieten! Maar er wel iedere maand weer staan.

En elke maand wordt er een uitnodigingsbrief geschreven, in toenemende mate via elektronische post verzonden, maar voor het grootste deel nog gewoon op papier! Naar onze trouwe fans, zo'n 200, om ze te herinneren en informeren over weer een volgend concert.

Nu ja, zonder subsidie: we krijgen van tijd tot tijd wel donaties; van goedgunstige gevers. En zo beschikken we over een eigen vleugel: dankzij goede vrienden van de Stad-Huisconcerten. Een prachtige Pleyel vleugel die al veel musici geïnspireerd heeft tot mooie programma's rond franse componisten.

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme