A La Douzaine

Vrijdag 14 februari 20:15

 De ‘Ware Liefde’, het klinkt alsof dat er maar één kan zijn. Maar is dat wel zo? Deze vraag zal als een muzikale rode draad door het Valentijnsconcert lopen dat het barokensemble A La Douzaine op Valentijnsdag ten gehore zal brengen.

 

 Al vanaf de vroege middeleeuwen wordt Valentinus geëerd als de Heilige die goed deed voor anderen en gelovigen en ongelovigen in de echt verbond terwijl de kerk dat streng verbood. Het huwen van deze ‘Ware Geliefden’ zou hem dan ook zelf noodlottig zijn geworden, zo gaat het verhaal. Maar de naam Valentijn steekt her en der op in de geschiedenis en wie de ‘Ware Valentijn’ is laat nog steeds naar zich raden.
Tijdens het Valentijnsconcert van A La Douzaine kunt u horen hoe de Ware Liefde telkens weer op een andere manier in de muziek aanwezig kan zijn: als de Ware Liefde voor God, als de fascinatie voor het Ware Muzikale Mysterie, als de Gekoesterde Geliefde, als de Liefde voor de Natuur of als de Diepgevoelde Hartensmart. En of de Ware Liefde zich hierbij zal openbaren: het is aan de luisteraar!