A La Douzaine

A La Douzaine

Vrijdag 14 februari 20:15

 De ‘Ware Liefde’, het klinkt alsof dat er maar één kan zijn. Maar is dat wel zo? Deze vraag zal als een muzikale rode draad door het Valentijnsconcert lopen dat het barokensemble A La Douzaine op Valentijnsdag ten gehore zal brengen. 

 Al vanaf de vroege middeleeuwen wordt Valentinus geëerd als de Heilige die goed deed voor anderen en gelovigen en ongelovigen in de echt verbond terwijl de kerk dat streng verbood. Het huwen van deze ‘Ware Geliefden’ zou hem dan ook zelf noodlottig zijn geworden, zo gaat het verhaal. Maar de naam Valentijn steekt her en der op in de geschiedenis en wie de ‘Ware Valentijn’ is laat nog steeds naar zich raden.
Tijdens het Valentijnsconcert van A La Douzaine kunt u horen hoe de Ware Liefde telkens weer op een andere manier in de muziek aanwezig kan zijn: als de Ware Liefde voor God, als de fascinatie voor het Ware Muzikale Mysterie, als de Gekoesterde Geliefde, als de Liefde voor de Natuur of als de Diepgevoelde Hartensmart. En of de Ware Liefde zich hierbij zal openbaren: het is aan de luisteraar!
Het ensemble bestaat uit Michel van Bruggen (blokfluit), Maaike Boekholt (viola da gamba) en Regina Albanez (theorbe en vihuela; zij vervangt Norbert Bartelsman vanwege ziekte). 

Hier kunt u Kaarten bestellen!

 

PROGRAMMA

Op het programma werken van componisten uit de 16e en 17e eeuw: onder anderen Diego Ortiz, Dario Castello, Jacob van Eyck, Giovanni Kapsberger, Antonio Vivaldi, John Dowland, Caspar Sanz, Arcangelo Corelli. 

 

MICHEL VAN BRUGGEN

Michel van Bruggen studeerde blokfluit bij Leo Meilink en Baldrick Deerenberg aan het Utrechts conservatorium waar hij in 1994 met onderscheiding afstudeerde. Als amateur bekwaamde hij zich op traverso bij Doretthe Janssens. Hij studeerde verder scheikunde aan de Universiteit van Utrecht waar hij in 1998 cum laude promoveerde op een fysisch-chemisch proefschrift waarvoor hij van de Koninklijke Nederlandse Chemie Vereniging een prijs ontving. Na zijn promotie vervolgde hij zijn wetenschappelijke loopbaan bij Philips Research in Eindhoven (voorheen ook bekend als het NatLab) waar hij momenteel als stafonderzoeker werkzaam is op het grensvlak van farmacie en medische technologie. In zijn vrije tijd dirigeert hij het NatLab koor waarvoor hij ook arrangeert en componeert. In 2006 organiseerde hij een groot muzikaal evenement “Inventionen” in het Eindhovense Muziekcentrum Frits Philips ter gelegenheid van het samengaan van alle Europese onderzoekslaboratoria van Philips.

MAAIKE BOEKHOLT

Maaike Boekholt studeerde viola da gamba bij Freek Borstlap aan het Brabants Conservatorium en behaalde haar Solistendiploma aan het Utrechts Conservatorium bij Anneke Pols.
Als soliste en continuospeelster gaf zij vele concerten over de hele wereld. Ook werkte zij mee aan talrijke televisie-, radio- en cd-opnamen in binnen- en buitenland.  Zij speelde als soliste in de passies van Bach met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Kamerorkest van het Concertgebouw, en het Residentieorkest en Philharmonie Zuid. Zij gaf concerten tijdens o.a. het Festival voor Oude Muziek in Utrecht, het Festival van Vlaanderen, de Innsbrucher Festwochen der Alten Musik, het Festival van Ambronay, in de serie van de Abbaye de Royaumont, het Schleswig-Holstein Musik Festival en het Festival van Kopenhagen.
Maaike is actief in verschillende kamermuziekensembles: renaissance- en barokensemble La Primavera, Dulcibella, Ensemble A la Douzaine en Quadrivium. Met diverse ensembles haalde zij prijzen: tijdens verschillende edities van het Internationaal Van Wassenaer Concours o.a de prijs van het beste Nederlandse ensemble en de publieksprijs en de vriendenprijs bij de Organisatie Oude Muziek. Voor laatstgenoemde organisatie speelde Maaike met verschillende ensembles tijdens het Netwerk voor Oude Muziek. Maaike verzorgt cursussen bij o.a. Stichting Huismuziek Utrecht. Tevens is zij docente viola da gamba in Den Bosch en in Budel.

REGINA ALBANEZ

De Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar ( bij Henrique Pinto), cello (bij Zygmunt Kubala) en compositie aan de Universiteit van Campinas (Sao Paulo). Daarna studeerde ze renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1993 haar studie afsloot. Zij nam deel aan masterclasses van Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith, Duo Assad, Abela Carlevaro, Aude Vanackere ( barokcello) en Fernando Albuquerque (modern cello).
Regina is een van de meest actieve luitspelers in Nederland; ze speelde o.a. met het Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor, De Nederlandse Bachvereniging, Combattimento, Cappella Amsterdam, Concerto Palatino, het Utrechts Barok Consort, Frank Groothof en Currende. Ze speelde in het Netwerk voor Oude Muziek en in vele andere series in Nederland.

Naast haar concerten in Nederland trad Regina op in festivals voor oude muziek en in concertseries over de hele wereld, waaronder Innsbruck, Londen, Rio de Janeiro, Tokio, Berlijn, Dublin, Washington D.C., Seoul, Reykjavik, Nordmalin (Zweden), Parijs, Brugge, Brussel, Sao Paolo en Bazel.  Ze maakte radio-opnamen voor onder andere Radio France, AVRO, Radio 4, Braziliaanse Radio en SESC Televisie, de Duitse en IJslandse Radio. Met verschillende kamermuziekensembles maakte zij talloze cd's. Met vijf verschillende ensembles heeft ze in totaal negen prijzen behaald tijdens verschillende edities van het  Internationaal Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek. Regina is lid van de ensembles La Primavera, La Suave Melodia, Dulcibella, Musica Ficta, Musica Temprana, en Musica Glorifica. Ook speelt ze in instrumentale duo's en begeleidt ze zangers. Regina geeft regelmatig cursussen in Brazilië en in Nederland. Ze geeft ook celloles bij het Leerorkest in Amsterdam en gitaar bij Pola Studio in Den Haag. Regina is tevens een talentvol componiste. Werk van haar is uitgegeven bij GSP in San Francisco.

 

 

 

Related Articles

Free Joomla templates by Ltheme