Duo Corelli

Vrijdag 6 april 20:15

Tik Mandoline in een zoekmachine en de eerste zoveel treffers gaan over een keukenhulpje! Gelukkig is het muziekinstrument de mandoline bezig aan een comeback. Niet in de laatste plaats door musici als Ferdinand Binnendijk die in allerlei samenstellingen laat zien dat het een prachtig instrument is: in oude muziek maar ook in actuele composities, van Scarlatti tot Nino Rota.
Met veel plezier kunnen we dan ook de komst van Ferdinand en Suzanne aankondigen die zullen laten horen dat de associatie met keuken en wel heel beperkte en onverdiend is!

Programma

Werken van Bach, Andriessen, Bedetti, Rota, Piazzolla en Bartók.

Duo Corelli

Suzanne Zijderveld en Ferdinand Binnendijk (mandoline & liuto cantabile) leerden elkaar kennen aan het begin van hun masteropleiding Klassieke Muziek in Zwolle. Sinds september 2015 spelen ze samen onder de naam Duo Corelli (naar de film "Captain Corelli's mandolin" waarin de mandoline van Ferdinand

Samen hebben ze de eerste prijs gewonnen op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Jurylid en pianist Henry Kelder schreef: “Zeer muzikaal en intelligent in hun benadering. De arrangementen zijn doeltreffend en verfrissend.”

Duo Corelli heeft reeds stevige ervaring opgebouwd in het concertcircuit. Zo waren de musici te horen bij Opium op Radio4, het Grachtenfestival Amsterdam, het Oranjewoudfestival, de Leidse Hofjesconcerten en de Reestdalconcerten. Momenteel zijn Suzanne en Ferdinand bezig met de voorbereidingen voor een CD-opname, waarvoor ze zelf composities arrangeren.

Het repertoire van Duo Corelli omvat muziek uit alle stijlperiodes, veelal eigen arrangementen met ruimte voor improvisatie. Zo neemt Suzanne in barokmuziek soms de rol van een geheel barokorkest over en benadert Ferdinand het klankbeeld van een viool, fluit of gitaar.

Camus Trio

Vrijdag 9 maart 20:15

Drie jonge musici die elkaar tijdens hun studie in Nederland hebben leren kennen en samen de rijke literatuur van de pianotrio's verkennen: zie daar het Camus Trio. Ze laten zich inspireren, behalve door de muziek natuurlijk, door de Frans/Spaanse filosoof, journalist, schrijver Albert Camus: zijn "non-conformistische geest, rebellie tegen onrechtvaardigheid, absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid". Deze sympathieke houding is duidelijk hoorbaar in de wijze waarop ze musiceren.

Lees meer: Camus Trio

Emma Roijakkers en Caspar Vos

Vrijdag 9 februari 20:15

In tegenstelling tot wat er vermeld staat in ons jaaroverzicht hebben we het duo Emma Roijackers (viool) en Caspar Vos (piano) bereid gevonden om het concert op 9 februari aanstaande te verzorgen! Twee jonge musici aan het begin van hun carrière, maar met al de nodige wapenfeiten op hun naam. Ze brengen een prachtig programma.

Lees meer: Emma Roijakkers en Caspar Vos